Rugemaskin

Hjem / Nyttig / Rugemaskin

Rugemaskin

Av Januar 30, 2017 Fjorfe.no

Det kan være kjekt for hobbyholdere av høns å ha en rugemaskin til kunstig utruging av kyllinger. Den største fordelen med rugemaskin er at en kan bestemme tidspunktet for ruginga selv, og en behøver ikke vente til ei høne finner det for godt å legge seg "klukk".

Det finnes mange typer rugemaskiner, og en bør følge bruksanvisningene som ligger ved maskinen nøye. Generelt anbefales det å ruge hønseegg ved ca. 37,8 grader Celsius, samt holde en luftfuktighet mellom 40 og 50 % inntil det begynner å bli hull i skallene. Da økes luftfuktigheten til 70-80 % mens klekkinga pågår.

Det er lurt å følge utviklingen av luftblæra i eggene nøye under ruginga. Slik kan du kontrollere at luftfuktigheten i maskinen er optimal. Luftblæra skal vokse jevnt og trutt fra du legger inn eggene til de klekkes. Ved klekketidspunktet skal størrelsen på blæra være ca 1/3 av størrelsen på egget.

 

Kommer

Kommer

Kommer.

Det er SFANett.no sitt nettverk

Dette er en helt og holden en privat side, her skal man har go nettvet regler som gjelder, klarer man ikke holde disse så har man ikke noe på denne siden gjøre!

Privat område

Privat

Logg inn hos SFANett.no

For lese e-post

Office Outlook Web Access