Midd

Hjem / Nyttig / Midd

Midd

Av Januar 31, 2017 Fjorfe.no

Kalkbeinsmidd

Kalkbeinsmidd angriper beina til hønsefuglene. I hardnakkede tilfeller kan også kam og hakelapper bli angrepet. Disse bitte små, blekgrå middene går inn under huden på hønsene, og danner stoffer under seg som gjør at skjellene på huden buler ut etter hvert. Fargen blir lys grå eller hvitaktig på huden der middene går inn. Det kan bli smertefullt for hønsene å trå på foten hvis middene setter seg under fotsålen, og dyrene halter. Utviklingen av plagene går relativt langsomt, derfor ser en sjelden at helt unge dyr er angrepet.
Vi har erfaring for at det lar seg gjøre å bli kvitt kalkbeinsmidd ved å smøre inn de reingjorte hønsebeina med vaselin, og gjenta dette to - tre ganger hver uke i noen uker. En må være forsiktig med å pirke for mye i utvekstene, de faller av etter hvert likevel.

Blodmidd

Blodmidd er mest vanlig der klimaet er varmt, men vi vet at også oppdrettere i Norge har stiftet bekjentskap med denne midden
Blodmidd blir røde når de har sugd blod av sine ofre, inntil da er de grå. Middene lever og formerer seg i sprekker i nærheten av hønsene, og de kan overleve opp til 6 måneder utenfor hønsekroppen. De kommer fram om natten, så om du vil avsløre dem, tar du med lommelykt og ser etter når det er mørkt. Du kan stryke hånda på undersiden av vaglen, du vil da få blod på fingrene om der sitter velfødde midd. Skal du bli kvitt blodmidd, må hele hønsehuset reingjøres og innsettes med et spesialmiddel mot midd. Behandlingen gjentas etter 5 til 7 dager.

 

Kommer

Kommer

Kommer.

Det er SFANett.no sitt nettverk

Dette er en helt og holden en privat side, her skal man har go nettvet regler som gjelder, klarer man ikke holde disse så har man ikke noe på denne siden gjøre!

Privat område

Privat

Logg inn hos SFANett.no

For lese e-post

Office Outlook Web Access