Lus

Hjem / Nyttig / Lus

Lus

Av Januar 31, 2017 Fjorfe.no

Det finnes blodsugende lus og bitende lus. De førstnevnte angriper bare pattedyr, de som biter angriper både dyr og fugler. Det finnes flere sorter lus som angriper høns. Disse lusene angriper ikke mennesker.

Fugler som er angrepet av lus har det ikke bra. De kan bli så irriterte at de verken spiser eller sover godt, og en kan kanskje se at de sturer. De kan bli rastløse og skade seg selv ved å skrape og hakke på kroppen fordi det klør. Fjærene kan bli ødelagt av dette, og det kan forkomme nakne kroppsdeler. Kyllinger kan dø av luseangrep.

Dersom en undersøker fuglen, kan en finne eggmasser ved fjærskaftene, særlig i området ved halen. En må være rask for å få øye på selve lusene, for de gjemmer seg hurtig under fjærene.

Er ett dyr angrepet, må du regne med at alle er det. Behandlingen består i å spraye alle fuglene med et dertil egnet stoff, særlig rundt kloakken og under vingene. Behandlingen må gjentas 3 ganger med en ukes mellomrom, for å få med de lusene som klekkes etter hvert. Luseeggene dør nemlig ikke av behandlingen.

 

Kommer

Kommer

Kommer.

Det er SFANett.no sitt nettverk

Dette er en helt og holden en privat side, her skal man har go nettvet regler som gjelder, klarer man ikke holde disse så har man ikke noe på denne siden gjøre!

Privat område

Privat

Logg inn hos SFANett.no

For lese e-post

Office Outlook Web Access