Blodflekker i egg

Hjem / Nyttig / Blodflekker i egg

Blodflekker i egg

Av Januar 30, 2017 Fjorfe.no

Det forekommer at det løsner blod sammen med eggeplommen, og det kan komme til syne i egget som en mindre eller større blodflekk. Når en eggeplomme utvikler seg i hønas eggstokk, er den omsluttet av en "pose" som inneholder blodkar til forsyning av plommens oppbygging. Når plommen er moden, løsner den vanligvis fra det eneste området i "posen" som ikke inneholder blodkar. Av og til løsner plommen fra et annet punkt, hvilket forårsaker at blodkar springer og det ses blod på plommen eller i hviten. Når egget eldes, blir blodflekken etter hver blekere. Friskt blod viser at egget er ferskt.

Blodflekker forekommer i mindre enn 1 prosent av alle egg. De forekommer noen ganger i hønas første egg. Men det er mer sannsynlig at det er blodflekker i eggene når høna blir gammel. Tida er da inne til utskifting av høna.

Mangel på A-vitamin kan øke forekomsten av blodflekker i egg. Men tendensen til blodflekker i egg kan også være arvelig. Så du bør ikke klekke nye verpehøner fra ei høne som har blodflekker i eggene, ellers kan din nye flokk få sammen problem.

 

Kommer

Kommer

Kommer.

Det er SFANett.no sitt nettverk

Dette er en helt og holden en privat side, her skal man har go nettvet regler som gjelder, klarer man ikke holde disse så har man ikke noe på denne siden gjøre!

Privat område

Privat

Logg inn hos SFANett.no

For lese e-post

Office Outlook Web Access